Vďaka TOP kuchárom hosťom zachutilo pomáhať

Vďaka TOP kuchárom hosťom zachutilo pomáhať

Bol to skvelý večer, premyslený do detailov a pripravený s láskou. A to všetko s cieľom pomáhať. V Hoteli****Liptovský dvor pomáhať chutilo už po šiestykrát. Vďaka nadšeniu Richarda Holeca, s podporou jeho rodiny a celého tímu špičkového hotela, sa tu pred pár rokmi podarilo naštartovať jedinečný formát projektu pod názvom Pomáhať nám chutí. Na začiatku bolo Richardove veľké odhodlanie a nič ho neodradilo, aby sa pustil do prvého ročníka. Ten dopadol nad očakávanie a tak sme sa dočkali ďalších repríz.

Tentokrát sa moderovania akcie ujal Milan JUNIOR Zimnýkoval, ale nebola to jeho prvá skúsenosť s týmto projektom. V sobotu 25. mája 2019 privítal do posledného miesta preplnenú reštauráciu hotela a od prvej chvíle vytváral perfektnú atmosféru zážitkami nabitého večera. Špička slovenskej gastronómie, Martin Záhumenský a Peter Bracho, prilákali na Liptov hostí z rôznych kútov Slovenska. Dvaja kuchári pripravili vynikajúce menu, päť degustačných chodov, takže bolo veľmi ťažké, vybrať si z ponuky. Navyše, hostia nevedeli, ktoré jedlo ponúka Peter a ktoré Martin. Tento „súboj“ dvoch gastro celebrít mal za cieľ pomáhať. Každý z nich si vybral jedno združenie, ktorému sa rozhodol pomôcť finančne. O tom, akou sumou, rozhodovali hostia, ktorí vybrané jedlo finančne ohodnotili. Martin Záhumenský pomáhal v tento večer združeniu SPOZA – spoločnosť na pomoc ľuďom s autizmom z Komárna a Peter Bracho, šéfkuchár hotela Liptovský dvor, svojim kulinárskym umením pomáhal SVETIELKU NÁDEJE z Banskej Bystrice.

Vďaka skvelému jedlu a výbornej atmosfére hosťom pomáhať zachutilo. Po dezerte sme sa mali možnosť zoznámiť s celým tímom, ktorý dvom celebritným kuchárom pomáhal, aby v kuchyni všetko klapalo. Publikum ich ocenilo obrovským standing ovation a slovami veľkého uznania. Martin Záhumenský to zhodnotil takto: „ Toto je najviac pre každého kuchára, ktorý to robí srdcom, keď vidí spokojných zákazníkov a skvelých kolegov. Je to nádherný pocit.“ Peťo Bracho sa pridal a povedal: „Pre mňa je dnešný deň sviatok, pretože tu mám dobrých kamarátov, kolegov a ja im všetkým ďakujem, že dnes prišli pomôcť a pomohli dobrej veci.“ Obaja sa zhodli, že pri varení dávajú do jedla veľa lásky, samozrejme, v tento večer dvojnásobne, pretože výťažok išiel na charitu.

Ako sa v závere ukázalo, hostia podporili hlavnú myšlienku organizátorov a svojou štedrosťou pomáhali na maximum. Vyzbierať sa podarilo celkovo 5670 eur, z toho 2635 eur pre SPOZA – KM a 3035 € pre SVETIELKO NÁDEJE. Čo dodať? Snáď len slová super moderátora Milana Zimnýkovala „Priatelia, nech vám chutí, aj pomáhať!“

Ďakujeme z celého srdca Richardovi Holecovi a všetkým, ktorí akoukoľvek ingredienciou k tomuto kulinárskemu zážitku prispeli a celý večer venovali svoje umenie, energiu a čas pre dobrú vec bez nároku na odmenu. Ak sa slová Martina Záhumenskému naplnia, na jeseň by sa mala konať odveta. Už teraz sa na ňu tešíme!