Domov / Zdravé recepty / Bielkovinová tvarohovo-ovsená…

Bielkovinová tvarohovo-ovsená pizza

Suroviny na cesto

  • 250 g plnotučného roztierateľného tvarohu
  • 120 g najemno pomletých ovsených vločiek
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • ¼ ČL soli

 

Suroviny na obloženie

  • Ľubovoľné podľa chuti. Odporúčame napr.:
  • Paradajkový pretlak alebo kečup
  • Kvalitnú šunku (aspoň 96 % obsahu mäsa)
  • Kukuricu
  • Syr, napr. strúhaná mozzarella

Postup

V miske si rozmiešame tvaroh, najemno pomleté ovsené vločky, olej, biely jogurt a soľ.

Lyžicou cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie do kruhu alebo do tvaru zajačika.

Pripravené a vytvarované cesto dáme do vyhriatej rúry na 190 °C a necháme piecť 15 minút.

Po 15 minútach vyberieme z rúry a potrieme pretlakom alebo kečupom.

Poukladáme plátky šunky, kukuricu a strúhanú mozzarellu.

Obloženú pizzu dáme ešte zapiecť na 15 minút na 190 °C.

Zdieľajte tento článok

Novinky do Vašej
emailovej schránky

Sledujte nás na sociálnych sieťach
Copyright © 2002 – 2023 Svetielko nádeje
Developed by
Designed by